Radna praksa

Poseban segment programa zapošljavanja predstavlja Program radne prakse namenjen mladima sa invaliditetom koji žele da steknu radno iskustvo, usavrše svoje znanje i veštine i oprobaju se u svetu rada. Program je osmišljen kao servis koji povezuje mlade koji su zainteresovani za radnu praksu i poslodavce u privatnom sektoru koji organizuju programe radne prakse.

Prijavom u bazu kandidata za zapošljavanje, zainteresovani mladi mogu ostaviti napomenu o interesovanju za pohađanje radne prakse, dok će Forum mladih sa invaliditetom prosleđivati biografije poslodavcima. Pored toga, Forum periodično realizuje i projekte koje u jednom periodu istovremeno angažuju veći broj mladih kod različitih poslodavaca, a za šta raspisuje javni poziv na svom sajtu u sekciji Vesti.

Formular za prijavu u bazu možete pronaći OVDE.

Iskustva praktikanata i mentora koji su učestvovali u programu:

Značaj mog pohađanja stručne radne prakse je osnaživanje mog samopouzdanja, kompetencija, rada u kolektivu i usavršavanje znanja iz radnog prava. U prethodnom periodu stekao sam radne navike i redovno sam pohađao stručnu radnu praksu u punom radnom vremenu od 08:00 do 16:00 časova.”

Praktikant

Vrlo sam zadovoljna što sam imala mogućnost da odradim praksu u ovoj kompaniji. Ono što mi je ostavilo najpozitivniji utisak jesu ljudi, ne samo u samom mom sektoru (naravno, svi do jednog su pokupili moje simpatije i mislim da sam se i ja njima svidela i da smo fino i lepo sarađivali), ali i ljudi iz drugih sektora HR-a.”

Praktikantkinja

Sve pohvale za kompaniju i zaposlene za učešće na projektu. Prijatno radno okruženje. Dosta toga sam naučila i svi su imali pozitivan, otvoren stav prema meni kao praktikantu i kao osobi sa invaliditetom. Sve je bilo i više nego korektno. Bilo bi lepo da se ovaj projekat nastavi i da više osoba sa invaliditetom ima šansu da učestvuje na ovakvom projektu.”

Praktikantkinja

Svako ko pohađa praksu naučiće mnogo i biće zadovoljan rezultatima.”

Praktikant

Izuzetan kandidat, koji se, uprkos potpuno drugačijem obrazovanju koje poseduje, veoma dobro uklopio u našu radnu sredinu. Sve zadatke koje smo stavili pred njega obavljao je sa puno entuzijazma i veoma brzo, čak brže od očekivanih rokova.”

Mentor

Praktikantkinja je pokazala visok stepen zainteresovanosti i snalažljivosti u poslu. Veoma je precizna, detaljna i ima odgovoran pristup poslu. Brzo se uklopila u naš tim i za veoma kratak period pokazala samostalnost u radu.”

Mentorka

Praktikantkinja je pokazala visok nivo razumevanja poslovnih procesa, organizovanosti, odgovornosti, posvećenosti poslovnim obavezama, korektnog i kulturnog ophođenja prema zaposlenima i eksternim klijentima.”

Mentor