Osobe sa invaliditetom

 

Aktivnosti Programa koje su razvijene kao podrška osobama sa invaliditetom u procesu traženja posla jesu:

1. Treninzi i radionice za sticanje tzv. mekih veština, u cilju unapređenja konkurentnosti na tržištu rada i povećanje zapošljivosti, koje omogućavaju uspešnije prilagođavanje radnoj sredini i zahtevima radnog mesta.

Obuke se realizuju kontinuirano, u toku cele kalendarske godine. Mesto održavanja je Beograd.

2. Savetovalište

Savetovalište radi svake srede u prostorijama Foruma (Terazije 23, II sprat), a cilj je informisanje osoba sa invaliditetom i davanje preporuka za različite neformalne oblike obrazovanja (dodatne edukacije, kursevi, seminari), informisanje o načinima pronalaženja posla, informisanje o savremenim trendovima na tržištu rada i potrebama poslodavaca, upis u bazu biografija Foruma mladih sa invaliditetom, davanje praktičnih saveta za proces zapošljavanja.

3. Baza biografija kandidata za posao

Svi zainteresovani za zaposlenje mogu se prijaviti u bazu biografija Foruma, dostavljanjem svoje biografije putem e-maila office@fmi.rs ili popunjavanjem formulara koji se nalazi na naslovnoj strani sajta www. fmi.rs („Prijava u bazu zapošljavanja“) ili lično u kancelariji Foruma.

4. Prosleđivanje biografija poslodavcima (predselekcija kandidata) u skladu sa izraženim potrebama poslodavca i traženim radnim pozicijama.

Na bilo koji segment programa mogu se prijaviti osobe sa invaliditetom koje su u potrazi za poslom, bez obzira na vrstu invaliditeta, godine starosti, vrstu obrazovanja ili prethodno radno iskustvo.

U bazu biografija Foruma mogu se prijavljivati osobe sa invaliditetom iz cele Srbije.

Učešće u bilo kom segmentu programa je besplatno.